Aanvulling op uw inkomen

Heeft u ook altijd een stukje maand over?

 

Het is niet altijd gemakkelijk om rond te moeten komen van een laag inkomen. Alles wordt steeds duurder en u zou willen dat uw inkomen sneller zou stijgen. Het kan zijn dat u uw inkomen kunt aanvullen met extra vergoedingen, minimavoorzieningen genoemd.

                  

Om te weten of dit voor u geldt, bestaat er een rekenmodule AntwoordOp-wijzer die u via de computer kunt invullen. Met de AntwoordOp-wijzer onderzoekt u in een paar stappen welke mogelijkheden er voor u als inwoner van de gemeente Bergen op Zoom zijn.

 

Hoe vult u deze AntwoordOp-wijzer in? U krijgt eerst een aantal vragen over bijvoorbeeld uw leeftijd, inkomen, vermogen en de hoogte van uw huur. Hierbij is het is noodzakelijk om bank/giro-afschriften, een loonstrookje of uitkeringsspecificatie beschikbaar te hebben. Als u een partner en kinderen heeft, dan moeten ook hun gegevens ingevuld worden.

Op basis van de door u ingevulde gegevens, krijgt u aan het eind van de rekenmodule een overzicht van de mogelijkheden in uw situatie om uw inkomen aan te vullen. De uitkomsten zijn een indicatie, waar u geen rechten aan kunt ontlenen.

 

Waar vindt u de AntwoordOp-wijzer? Klik op de volgende link: AntwoordOp-wijzer.

 

Het invullen van de vragen kost wel even tijd. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de AntwoordOp-wijzer, dan kunt u met de benodigde gegevens terecht bij Vraagwijzer tijdens de inloopspreekuren.