Rouwbegeleiding

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies van dierbaren. Zo'n verlies doet een groot beroep op je veerkracht. Blijf niet lopen met verdriet, maar vraag hulp. Hulp vragen is geen zwakte, maar juist een kracht.

 

De Rouwwijzer

 

Rouwen is het verwerken van een verlies, bijvoorbeeld de dood van een partner, kind, vader, moeder of andere dierbare. Men kan ook rouwen om het verlies van andere ingrijpende zaken, bijvoorbeeld een scheiding, verlies van gezondheid, een baan of de hoop op een kind. 

Wat vaststaat, is dat rouwen een zeer veeleisend proces is, zowel voor lichaam als geest. De Rouwwijzer van www.uitvaartverzekering.nl biedt handvatten bij het verwerken van rouw.

 

 

Ondersteuning bij rouw en verwerking

 

De vrijwilligers van Rouwbegeleiding van WijZijn Traverse Groep kunnen u helpen in een persoonlijk gesprek, als u wilt bij u thuis. Ook is er lotgenotencontact. Zoals een gespreksgroep, of het Rouwcafé. We nemen de tijd om naar u te luisteren. Samen kijken we hoe u uw verdriet vorm kunt geven. In kleine, haalbare stappen.

De meeste mensen voelen na afloop meer grip op hun gevoelens en gedrag. Ze voelen weer kracht om hun leven bevredigend in te richten. Kijk op hun website voor meer informatie en contactgegevens: www.wijzijntraversegroep.nl