Stichting WéViGé

nr_cache/thumb-33918a96241709bccee0a6eabfe3e5fa-568x1500.jpg

Wie zijn wij

In Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen in meer of mindere mate visueel gehandicapt. Mensen met een visuele handicap zijn slechtziend of in het ergste geval zelfs helemaal blind. Onze stichting zet zich in om het welzijn van mensen met een visuele handicap te bevorderen. Wij willen (en kunnen) voorkomen dat deze mensen in een isolement terechtkomen. 

 

Voor wie zijn wij er

Stichting WéViGé brengt blinde en slechtziende mensen in contact met verenigingen en organisaties die op gebied van educatie, recreatie of sport veel voor hen kunnen betekenen. Wat denkt u bijvoorbeeld van het luisteren naar cassettebandjes met gesproken lectuur, van lekker baantjes trekken in zwembad De Schelp, achterop de tandem fietstochtjes maken door onze mooie omgeving of het leren van braille of stoklopen. Wij willen door onze informatie en serviceverlening meer duidelijkheid geven over de organisaties waar visueel gehandicapten terecht kunnen voor alle zaken die het leven leuk en vooral makkelijker maken.

 

Heeft u na het bezoek aan onze website behoefte aan specifieke informatie over aanpassingen of hulpmiddelen, heeft u belangstelling voor een kennismakingsgesprek bij belangenverenigingen of voor deelname aan ontspanningsactiviteiten? Neem contact op met de Stichting WéViGé of meldt u bij  het loket van Vraagwijzer. Wij helpen u graag verder.

 

Waar kunt u ons vinden

Stichting WéViGé

De Boulevard 20

4617 LX Bergen op Zoom Tel:  0164-234156

Internet: http://www.wevige.nl/