Activerende clientondersteuning

Ik ben op zoek naar...

zoeken

 

WijZijn Traverse Groep: Ondersteuning bij leven met een beperking

Cliëntondersteuners van WijZijn ondersteunen mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB), maar ook mensen met autisme, een lichamelijke beperking, of chronische ziekte, een zintuigelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

 

Cliëntondersteuners kijken samen met u naar uw mogelijkheden, uw talenten en wensen. Wat heeft u nodig om zo zelfstandig mogelijk verder te kunnen? Hoe houdt u de regie over uw leven en wat heeft u daarbij nodig? Wie in uw netwerk kan helpen? Welke oplossingen zijn er voor u?

Cliëntondersteuners zijn er voor iedereen die om welke reden dan ook beperkingen ervaart in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld met onderwijs, werk, geld, of inkomen. Met wonen (ook beschermd of begeleid wonen), of vervoer. Maar ook met vrije tijd, relaties of emotionele problemen.

 

Voorbeelden van ondersteuning

Zij kunnen helpen bij het aanvragen van ondersteuning waarvoor een indicatie nodig is. Bijvoorbeeld via de gemeente bij de Wmo. Maar we weten ook hoe je een Wlz-indicatie kan aanvragen bij het CIZ. We kunnen met u bekijken welke zorgaanbieder het beste bij uw hulpvraag en indicatie past. We hebben een goed beeld van de sociale kaart. Ook kunnen we ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie banenafspraak (of Wajonguitkering), of bij terugkeer naar werk bij ziekte.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van WijZijn.

 

 


 

MEE West-Brabant: Onafhankelijke clientondersteuning bij aanvragen in het kader van de Wet langdurige zorg

 

Bij vragen die je moeilijk kan overzien en waarbij je ondersteund wil worden, kun je gratis en zonder verwijzing een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant vragen om met je mee te denken. Een cliëntondersteuner geeft onpartijdig advies, kent de weg in de zorg en kan je helpen bij het regelen hiervan. Je maakt je eigen keuzes en bepaalt zelf wat het beste bij je past. De cliëntondersteuner is er in jouw belang. Deze zal je helpen het zoveel mogelijk op jouw manier te regelen. Samen kunnen we bekijken wat je omgeving hierin kan betekenen. Voor cliëntondersteuning bij jou in de buurt kun je bellen naar het algemene telefoonnummer  076 5223090.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van MEE West-Brabant.

 


 

OOBOZ: clientondersteuning bij aanvragen in het kader van de Wmo

Het OOBOZ biedt vrijwillige clientondersteuning vanuit de ouderenbonden.

Meer informatie is te vinden op de website van Vraagwijzer.