Personen Alarmering

Ik ben op zoek naar...

zoeken

  

De voorziening

Voelt u zich onveilig in huis, omdat u alleen woont, wat ouder bent of uw gezondheid wat minder is?

Dan is een personen alarmsysteem mogelijk iets voor u. Het alarmeringssysteem is er voor om in noodsituaties in en om het huis hulp te kunnen inroepen.

 

Wanneer (en hoe) komt u voor deze voorziening in aanmerking?
Iedereen, wonend in de gemeente Bergen op Zoom, die zich in verband met ouderdom of gezondheidsproblemen onveilig voelt in eigen huis kan zich aanmelden voor alarmering. Er wordt in uw woonruimte een alarmapparaat geplaatst met een hals of polszender, dat aan uw telefoon is gekoppeld. Bij acute nood kunt u met een druk op de knop van de hals of polszender snel contact met de alarmcentrale leggen. De alarmcentrale is 24 uur per dag bemand. U heeft de keuze tussen sociale alarmering of professionele alarmopvolging.

 

Sociale Alarmering 

Bij sociale alarmering wordt na uw melding één van de drie (door u opgegeven) sleuteladressen gebeld. Op deze manier is er snel iemand ter plaatse om te kijken wat er aan de hand is en zo nodig hulp te bieden. 
De sleuteladressen kunnen familie, vrienden of buren zijn. Zij moeten wel bij u in de buurt wonen en binnen tien minuten tot een kwartier bij u kunnen zijn. Wanneer de sleuteladressen niet bereikbaar zijn wordt de politie geinformeerd.

 

Professionele Alarmering 

Bij professionele alarmopvolging komt een professionele hulpverlener bij u langs na uw melding. Zij reageren 24 uur per dag en 7 dagen per week op een alarmoproep.

 

Voor informatie over de tarieven, aanbieders en aanmelding kunt terecht bij Vraagwijzer.