Deeltaxi

Ik ben op zoek naar...

zoeken

De voorziening

Deeltaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer. Een Deeltaxi deelt u doorgaans met andere passagiers. Hierdoor kan een deeltaxirit langer duren (maximaal 30 minuten) dan een gewone taxirit, maar de deeltaxi is veel voordeliger.

Er is sprake van deur tot deur vervoer. U dient een deeltaxirit minimaal 1 uur van tevoren te bestellen en heeft een klantenpas nodig om gebruik te kunnen maken van de Deeltaxi.

 

Hoe komt u in aanmerking voor de Deeltaxi

Iedereen kan een klantenpas aanvragen, ongeacht leeftijd. In de folder van de Deeltaxi of op hun website vindt u veel meer informatie over de deeltaxi. (o.a. over tarieven).

Als iemand beperkt is bij gebruik van het openbaar vervoer en er is geen andere vervoersmogelijkheid, kan er vanuit de Wmo een indicatie gegeven worden om tegen een gereduceerd tarief te reizen. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen zal er een beoordeling plaats moeten vinden. Er zal samen met de aanvrager gekeken worden naar de vervoersbehoefte en eventuele mogelijkheden om dit op te lossen.

 

Wanneer u buiten de regio wenst te reizen, komt u mogelijk in aanmerking voor Valys.

Het gebruik van Valys dient u apart aan te vragen. 

 

Meer informatie

Deeltaxi West-Brabant.

T. 0900-2020032 (algemene informatie)

E. bureaudeeltaxi@west-brabant.eu

I. www.deeltaxi-westbrabant.nl 

 

Een Deeltaxirit in West-Brabant bestellen: 088 – 0761000 (Dit is het nieuwe juiste telefoonnummer sinds december 2019)

Houd uw klantenpas bij de hand!

 

Wanneer u hier klikt ziet u een animatie met een uitleg over het reizen met een deeltaxi.

 

Voor de digitale wegwijzer van de overheid naar zorg en ondersteuning, klik op Regelhulp.

 

Bij Vraagwijzer informeren we u graag over de verschillende mogelijkheden en gaan we met u in gesprek om samen te komen tot een voor u geschikte oplossing. Wanneer u hier klikt ziet u een animatie met een uitleg over het reizen met een deeltaxi.