Gehandicaptenparkeerkaart- en plaats

De voorziening

Mensen met een beperking kunnen in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met zo’n parkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Een parkeerkaart is altijd persoonsgebonden en kan voor elke auto gebruikt worden. Er zijn twee soorten parkeerkaarten. Een bestuurderskaart en een passagierskaart .

De bestuurderskaart is aan te vragen als u een bestuurder bent van een motorvoertuig op meer dan twee wielen of van een brommobiel, en: 

a.    U ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking heeft die minstens een halfjaar duurt;
b.    U met de gebruikelijke loophulpmiddelen minder dan 100 meter aaneengesloten zelfstandig te voet kan overbruggen of permanent rolstoelgebonden bent. 

De passagierskaart is aan te vragen als u naast de bovengenoemde punten a. en b. ook:
c.    Voor het vervoer continu de hulp van de bestuurder nodig heeft om van deur tot deur vervoerd te worden. 

 

Melding 

Indien u in aanmerking wilt komen voor een gehandicaptenparkeerkaart kunt u een melding doen bij team Wmo van de gemeente Bergen op Zoom. Dit kunt u maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur telefonisch doen via 14-0164. U kunt ook een mailtje sturen naar backofficewmo@bergenopzoom.nl. Een Wmo-adviseur neemt uw melding in behandeling. Indien nodig wordt u uitgenodigd op het Wmo-spreekuur.

 

Kosten

De kosten voor een GPK zijn € 63,37.