Valys

nr_cache/thumb-575a60c7c10390cfb7ed1bf52c4097c4-568x1500.jpg

 

Wat is Valys?

Valys is taxivervoer over meer dan vijf ov-zones of ritten langer dan 25 kilometer. Het is bedoeld voor mensen met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken voor sociaal-recreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. De taxi's van Valys brengen u overal in Nederland waar u met ov- of regiotaxi niet kunt komen.


Valys en openbaar vervoer
Met Valys kunt u een reis boeken van deur tot deur of als aanvulling op uw reis met het openbaar vervoer. Reist u met de trein, dan is het handig om te weten dat de Valys u kan helpen bij het in-, uit en overstappen. Steeds meer Valys-pashouders maken gebruik van deze gratis hulp. Als u een rit boekt kunt u aangeven dat u begeleid wilt reizen met taxi en trein.

 

Wanneer komt u in aanmerking voor Valys?

Wanneer u reeds in het bezit bent van een vervoersvoorziening, zoals de Wmo-deeltaxi, een scootmobiel of rolstoel verstrekt door uw gemeente, een gehandicaptenparkeerkaart of OV-begeleiderskaart dan kunt u Valys aanvragen.

Vergeet niet dat een kopie van een van bovenstaande documenten en uw identiteitsbewijs plus pasfoto noodzakelijk zijn om de aanvraag te kunnen doen. Neem dit mee naar het spreekuur als u hulp wilt bij het aanvragen van de Valys pas.

 

U kunt standaard 700 km per jaar à €0,20 per kilometer reizen. U mag gratis een begeleider meenemen. Een Valys-pas kost eenmalig € 6,80.

 

Als u door chronisch medische beperkingen niet met de trein kunt reizen kunt u een extra kilometerbudget aanvragen tot 2350 km per jaar. 

 

Meer informatie?

Kijk op www.valys.nl / www.hoogpkb.nl of kom langs bij Vraagwijzer.