Dementie

Ik ben op zoek naar...

zoeken
nr_cache/thumb-9bee75111cbd2689814bdf6013ee6b10-568x1500.jpg

 

Dementie heeft een grote invloed op het leven van patiënten en hun familie. Iedereen ervaart de gevolgen van de ziekte op zijn eigen manier. Dementie geeft vaak eerst problemen met allerlei praktische zaken, zoals boodschappen doen en ergens naar toe gaan. Regelmatig helpt een partner of andere mantelzorger hierbij, maar dit geldt niet voor iedereen.

 

Bij Vraagwijzer kunt u of de mantelzorger terecht bij het zoeken naar mogelijkheden. Op de Vraagwijzerwebsite vindt u informatie over allerlei praktische zaken die u daarbij kunnen ondersteunen zoals: Personen Alarmering, Maaltijdendienst, Mantelzorg Ondersteuning, Boodschappendienst, Deeltaxi, Huishoudelijke Hulp, etc.

 

Ook zijn er Consulenten die u ondersteuning in de thuissituatie kunnen bieden op het gebied van dementie: Casemanagers Dementie van TWB en Geriatrisch Consulenten van TanteLouise. Hiervoor is geen verwijzing nodig. Bij dementie in combinatie met psychiatrische problemen kan de huisarts doorverwijzen naar de Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen van GGZWNB.

 

Op de website https://www.dementienetwerkwb.nl/ vindt u alle regionale informatie met betrekking tot dementie. Op deze website presenteren alle regionale aanbieders hun diensten en producten op het gebied van dementiezorg.

 

In Bergen op Zoom wordt op elke vierde maandag van de maand (behalve in juli en augustus) het Alzheimer Café georganiseerd. De bijeenkomsten zijn voor iedereen, die op welke manier dan ook, met dementie te maken heeft.

U bent van harte welkom van 19.30 tot 21.30 uur. In de volgende link vindt u informatie over de onderwerpen en de locatie: Alzheimer Café Bergen op Zoom

 

Op de website van Alzheimer Nederland vindt u alle landelijke en algemene informatie over dementie.

 

In de volgende link vindt u een praktische handleiding bij dementie, geschreven door een mantelzorger met tips vanuit zijn eigen ervaring: link naar handleiding.