Hulpmiddelen en verpleegartikelen

nr_cache/thumb-4d2580bad1b30d06a2b4e4dfd6d93289-568x1500.jpg

 

De voorziening
Er zijn in de Kruis- en Thuiszorgwinkels diverse hulpmiddelen en verpleegartikelen te leen, te huur of te koop. De eenvoudige loophulpmiddelen (zoals rollator, looprek, kruk en wandelstok) worden niet meer vanuit de AWBZ vergoed. Deze hulpmiddelen kunt u voortaan alleen nog kopen óf huren.

Wanneer (en hoe) komt u voor deze voorziening in aanmerking?
Als u als (tijdelijk) gebruik wilt maken van een hulpmiddel of verpleegartikel dan kunt u zich wenden tot een thuiszorgwinkel. U hoeft geen lid te zijn en veelal worden de voorzieningen volledig vergoed volgens de AWBZ-regeling.

 

Bergen op Zoom 

Medipoint is de thuiszorgwinkel van TWB, Thuiszorg met Aandacht en bevindt zich op Boerhaaveplein 9a in Bergen op Zoom (naast het Lievensberg Ziekenhuis), telefoonnr. 088 -1020100.

U kunt ook terecht in de winkel van de Medicura / Kruisvereniging aan de Antwerpsestraat 101 in Bergen op Zoom, telefoonnr. 088-007 11 00. 

U kunt dus terecht in de thuiszorgwinkel, winkel van de kruisvereniging maar ook in de verpleeg- en verzorgingshuizen van de Stichting TanteLouise kunt voor de meeste hulpmiddelen terecht.

 

Halsteren

In Halsteren voorziet 4All Ages in een grote diversiteit aan praktische en comfort bevorderende gemak- en hulpmiddelen. Bij 4All Ages kunt u krukken en rollators voor korte periode gratis lenen. Als u (tijdelijk lenen of huren) gebruik wilt maken van een hulpmiddel of verpleegartikel dan kunt bij 4All Ages hiervoor terecht. Zij hebben een samenwerking met Welzorg en de Kruisvereniging West-Brabant.